Sigara yasağı çalışanları işyeri önüne çekecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Vatandaşlar gibi işyerleri de, yarın uygulanmasına başlanacak sigara içme yasağına hazırlanıyor.

"Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun" ile getirilen sigara yasakları nedeniyle bazı işyerleri, çalışanları için çözüm arayışına girdi. Birçok işyeri, yürürlüğe girmeden sigara yasağını uygulama koyarken, bazı işyeri sahipleri de, çalışanlarına sigarayı bırakmaya yönelik tavsiyelerde bulunacak.

Sigara yasağı ile birlikte bazı işyerlerinde de, çalışanlara sigara içmek için bina yakınlarında, güvenlik tedbirleri nedeniyle aynı anda belli sayıda kişinin olabileceği bir yer gösterilecek.

Sabancı Holding, yapılan yeni yasal düzenleme doğrultusunda 1 Mayıs 2008 tarihi itibarıyla Sabancı Center'deki kapalı alanlarda sigara içilmesini yasakladı. Holding çalışanları, kulelerin arka bölümünde yer alan teraslarda ayrılan alanlarda, sigara içebilecek.

Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş'de ise, şu aşamada belirlenen yer olan plaza önünde sigara içilecek.

Renault Mais'in Ümraniye Casper Plaza'ya taşındığı Eylül 2007'den itibaren de şirket içinde sigara içilmiyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunda (TMSF), 19 Mayıs 2008 itibarıyla mevcut sigara bölümleri iptal edilecek. Fon, sigara bırakmaya yönelik çalışanlarına tavsiyelerde bulunacak ve kurum içi halkla ilişkiler hizmeti sunacak. TMSF'de de sigara bina dışında içilebilecek.

Sigara yasağı, İstanbul Altın Borsası (İAB) başkanlık genelgesi ile personel ve üye temsilcilerine de geçtiğimiz aylarda duyuruldu. 20 Mayıs salı günü sigara içen personel ve üyelere kurum dışında bina yakınlarında bir yer gösterilecek.

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) Eminönü'deki merkez binasında sigara içilmesi hali hazırda yasak. Yarın uygulamaya konulacak yasak, İTO'da bir değişikliğe neden olmayacak.

İstanbul Sanayi Odası'nda sigara içen personeline ek binanın girişindeki açık alanı tahsis etti.

Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ise sigara içme yasağı, yasa uygulamaya geçmeden önce uygulamaya konuldu. Hastanenin bahçesinde de sigara içilemiyor.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, yaklaşık 1 yıl önce İstanbul Valiliği ile arabaların içinde "sigara içmeme kampanyası" başlattıklarını hatırlatarak, "İstanbul Taksiciler Esnaf Odası olarak, ben Semih Kaçanoğlu olarak, kesinlikle arabaların içinde sigara içilmeyeceğini ve bunun arkasında da dimdik duracağımızı arkadaşlarımıza söyledik" dedi.

Birkaç yıldır kademeli olarak sigara yasağı uygulanan İstanbul Kültür Üniversitesi'nde (İKÜ) sadece yerleşke dışı açık alanlarda sigara içilebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber